Van start gegaan….

Eindelijk zijn we dan van start gegaan, onze eigen taxi, supertrots en superblij!
Met het vervoeren, rijden en plannen van onze ritten, zal weinig veranderen, maar onze aanwezigheid zal wat nadrukkelijker worden.

Jaren geleden heb ik ook eens een bedrijf gehad en was toen één van de eerste in die branche, die een geweldige website had draaien… Maar wat is er veel veranderd op dat gebied… Toen klungelde ik gewoon wat aan in het software programma Frontpage, van Microsoft Office, met een beetje basis kennis van Word en Excel, kwam ik toen een heel end! Door die website genereerde wij de eerste paar jaren, heel wat extra omzet, maar nu zie je door de bomen het bos niet meer… Nu maar hopen dat ik net wat andere bladeren aan de boom heb hangen en wel gezien wordt 😉

In de Taxi branche is het ons gebleken dat je heel makkelijk nieuwe klanten binnenhaalt, maar dat het moeilijk is om ze te houden. Om het even in welke branche je werkzaam bent, je hebt met concurrentie te maken. Iedere ondernemer weet dat je je ergens in moet onderscheiden om op te vallen en je klanten te binden. Hans en ik doen eigenlijk al jaren ‘ons ding‘ en dat werkt…

  • Uiteraard is dienstverlenende service belangrijk te samen met het punctueel zijn in de gemaakte afspraken; Vaste klanten (bellers) altijd voorrang geven en duidelijk plannen qua tijd en locaties.
  • Gevoel van veiligheid en comfort; Een zuivere, fris ruikende en veilige auto, die ook nog eens comfortabel is en voldoende ruimte heeft.
  • Kwaliteit tegenover een betaalbare prijs; Service, veiligheid, comfort, planning maar vooral ook gezelligheid en betrokkenheid, is wat je er bij ons al gratis bij krijgt wanneer je door ons vervoerd wordt!
  • Het telefoonnummer wat de klant onder het contact TAXI heeft staan; een visitekaartje is leuk, gelijk dat telefoonnummer aan laten passen in de contactenlijst, is beter!
  • En natuurlijk flexibel en soepel met de wensen van onze klanten omgaan, maar dat is iets wat we van nature al hebben 🙂

Vooral de betrokkenheid van en naar onze klanten toe, is door de jaren heen, erg belangrijk geworden.

Toen ik jaren geleden begon met Taxi rijden, nadat ik hele andere dingen had gedaan, voelde het alsof ik thuis kwam! Ik riep toen ook naar iedereen die het wilde horen, dat ik het 10 jaar eerder had moeten gaan doen. Dit was geen werken met zweet op je rug maar pure ontspanning…. Ik bedoel, toen ik eindelijk mijn rijbewijs had gehaald, nu alweer 20 jaar geleden, deed ik niets liever als rijden. Ook het babbelen, kletsen maar ook echt praten met mensen was en is het liefste wat ik doe. Daarbij ben ik ook gezegend met een prima oriëntatievermogen, dus een prima mix om het beroep van taxichaufeusse uit te oefenen 🙂

Om nu samen met mijn partner, Hans, te rijden maakt alles nog een stuk soepeler en persoonlijker. We bedienen onze eigen klanten, die we samen hebben opgebouwd en hebben niets te maken met een ‘onpersoonlijke’ centrale die de ritten willekeurig doorgeeft. We hebben vaak maar een half woord nodig om te weten waar we wie moeten ophalen en naar toe mogen brengen. We hebben weinig tot niets te maken met arbeidsuren dus we kunnen spontaan, ad hoc en flexibel reageren op de meest vreemde tijden, dat we gebeld worden. Niets is ons vreemd en bijna alles kan en mag!
Groetjes en tot ziens,

Simone & Hans

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.